מתכון קדירת בקר ושורשים חורפית

חדשות כיפה השף גיל אבירם 09/01/23 12:01 טז בטבת התשפג

צילום: גיל אבירם
צילום: גיל אבירם

מצרכים

1 קג בשר בקר חתוך לקוביות של 3 על 3 (מספר 8 או אווזית)

חבילה של בצלי פנינה חצויים

2 גזרים חתוכים גס

1 כרישה גדולה חתוכה גס

3 גבעולי סלרי חתוכים גס

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל גרוס

3 עלי דפנה ו- 10 יחידות גרגרי פלפל אנגלי

צרור טימין

2 בקבוקי יין אדום איכותי

מעט קמח

ציר בקר או ציר עוף

הוראות הכנה

בקערה שמים את הבשר, מתבלים בפלפל גרוס בנדיבות ומכסים ביין מבקבוק אחד ומשרים במקרר לילה שלם.

יום למחרת מסננים את היין וזורקים לפח.

לסיר גדול, יוצקים שמן, מקמחים קלות את הבשר ומטגנים 3-4 דקות עד שמשחים מכל הצדדים ומוציאים החוצה.

לאותו שמן מוסיפים את הירקות, מטגנים 5-7 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 3 דקות.

מוסיפים את הבשר, יוצקים את בקבוק היין השני, מוסיפים ציר בקר או עוף לכדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל, עלי דפנה ופלפל אנגלי וצרור טימין ומביאים לרתיחה.

מסירים את הקצף מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל- 3 שעות.

המתכון באדיבות רשת סולתם

כתבות נוספות