עוף קריספי אגוזים עם פירה

חדשות כיפה 28/08/23 10:39 יא באלול התשפג

צילום: יחצ BEKO
צילום: יחצ BEKO

מצרכים

2 חזה עוף שלמים

40 מ"ל שמן זית

30 גרם חרדל דיז'ון

30 מ"ל מים

1 שן שום

1 כפית טימין

80 גרם אגוזי מלך קצוצים

60 גרם קמח מלא

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

עבור הפירה:

3 תפוחי אדמה

5 כפות שמן זית

מלח ופלפל

2 כפות מהמים שבושלו תפוחי האדמה (אפשר יותר, תלוי במרקם הרצוי)

הוראות הכנה

1. פורסים את העוף בקרש החיתוך ומחלקים לרוחב לשניים.

2. מערבבים בקערה שמן זית, חרדל, מים, שום וטימין ומוסיפים את חזה העוף ומכסים ברוטב מרינדה ל- 4 שעות במקרר.

3. בצלחת גדולה מערבבים אגוזי מלך קצוצים, קמח מלא, מלח ופלפל.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

5. לאחר 4 שעות שהייה במקרר, לוקחים את העוף ומכסים את שני הצדדים בתערובת האגוזים עם הקמח. מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה. מניחים חתיכות עוף בתבנית ומכסים בנייר אפייה . אופים 20 דקות ואז פותחים את החלק העליון ואופים 15 דקות נוספות.

6. שוטפים תפוחי האדמה . חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות (לא לקלף אותם).

7. מרתיחים 500 מ"ל מים בסיר. מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים 15 דקות.

8. מסננים תפוחי אדמה מוסיפים מלח ופלפל מועכים הכל יחד.

9. בשתי צלחות הגשה מניחים מחית תפוחי אדמה בצד אחד ואת נתחי העוף בצד השני. מגישים עם ירקות טריים.

המתכון באדיבות beko

כתבות נוספות