פאיית ברווז ופיטריות

חדשות כיפה 18/09/23 14:59 ג בתשרי התשפד

צילום: teka studio
צילום: teka studio

מצרכים

למיונז עשבי תיבול:

- 200 מ"ל שמן חמניות

- 3 גרם פטרוזיליה

- 3 גרם עירית

- 3 עלי בזיליקום

- ביצה

- 30 מ"ל חומץ תפוחים

- מלח

עבור האורז:

- 1 חזה ברווז

- מלח

- פלפל

- ½ בצל

- שמן זית כתית

- 200 גרם פטריות מסוגים שונים

- 60 מ"ל יין אדום

- 80 גרם רסק עגבניות

- 5 חוטי זעפרן

- 200 גרם אורז עגול

- מלח

- 1 ליטר מים

- פטרוזיליה

הוראות הכנה

למיונז עשבי תיבול: יוצקים את השמן יחד עם עשבי התיבול בכוס וטורפים. מערבבים ומסננים.

שוטפים קלות את הכוס ושוברים לתוכה את הביצה ומוסיפים חומץ, מלח וקצת שמן. מערבבים עם בלנדר מוט.

כשהתערובת בכוס מסמיכה, מוסיפים לבפנים את שמן עשבי התיבול בהדרגה תוך כדי ערבוב. לאחר איחוד מלא, שומרים במקרר.

עבור האורז: מניחים מחבת רחבה על הכיריים ומוסיפים מעט שמן זית.

כשהשמן חם, מוסיפים את הברווז עם צד העור על המחבת. מוסיפים מלח ופלפל, וצולים עד להשחמה.

הופכים את הברווז כדי שייצלה היטב, וממתינים שלוש דקות. מסירים את הברווז מהאש ועוטפים אותו בנייר אלומיניום כדי לשמור עליו חם ולסיים לבשל אותו.

על אותה המחבת, מטגנים את הפטריות והבצל הקצוץ בשומן הברווז שנותר.

כאשר הירקות שחומים, יוצקים יין אדום ומצמצמים אותו. לאחר מכן, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים במשך דקה-שתיים.

יוצקים את המים ומלח לפי הטעם, לוחצים על החץ לבישול הציר וממתינים לבעבוע.

במקביל, מחממים סנטימטר אחד של מים בכוס קטנה, ומשלבים בהם את חוטי זעפרן. מערבבים ומניחים בצד.

מוסיפים את האורז ומי הזעפרן למחבת הרוטב ומערבבים היטב. פורסים את הברווז ומניחים במרכז המחבת, מבשלים כ-10 דקות.

לבסוף, מסירים את המחבת מהאש ומניחים אותה בצד למנוחה של 5 דקות לפני ההגשה. מקשטים בנקודות של מיונז עשבים מסביב לפאייה ובמעט פטרוזיליה קצוצה.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות