מצרכים
חצי קילו בשר טחון
חבילה כוסברה או פיטרוזיליה
ראש שום
תבלינים לפי הטעם
4-5 פרוסות לחם מקמח מלא
כוס בורגול מהסוג הגרוס דק או כוס סולת מלאה או כוס קווקר או כוס עדשים כתומות
לרוטב:
רוטב עגבניות כפי שכל אחד רגיל להכין
הוראות הכנה
לערבב את החומרים לעיסת הבשר.
להוסיף: את אחד מהתערובות ליצור קציצות ולבשל בדרך הבאה:
1. לטגן בשמן
2. ליצור קציצות ולאפות בתנור ,לקראת סוף האפיה כשהקציצות קבלו צבע חום לשפוך עליהם את הרוטב ולהמשיך לאפות עוד 10 דקות
3 לטגן בשמן ואחר כך להכניס לרוטב
4 לבשל רוטב ליצור 2 נקנקיות גדולות ולהכניס לרוטב . בהגשה לפרוס לפרוסות
5. לבשל רוטב ולהכניס כדוריות בשר.
הערות
6 סועדים הקציצות מצויינות, ובעיקר בריאות , לא מרגישים בטעם התוספת.
המתכון באדיבות עצמי