פאי טונה

חדשות כיפה אחת מל"ו 29/07/10 00:00 יח באב התשע

מצרכים

לבצק:

2 וחצי כוסות קמח

חצי כפית א´ אפייה

¾ כפית מלח

200 גרם מרגרינה

2 חלמונים

כף מיץ לימון

1/3 כוס מים.

למלית:

2 טונה

גבעול כרישה

3 ביצים

שמן לטיגון

מלח ופלפל לפי הטעם.

רוטב לפאי טונה, שמתאים גם כסלט:

מצרכים:

2 כפות פטרוזיליה

1/3 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)

½ כוס שמן

כפית חרדל

2 כפיות סוכר

כף מיונז

½ כפית מלח

1/8 כפית פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

הוראות הכנה

הכנת הבצק: לשים את חומר הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר. מוציאים ומשטחים ¾ מהבצק בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. את השאר שומרים בצד. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לחצי שעה או עד שהבסיס מזהיב, אבל לא לגמרי אפוי. מוציאים. מצננים מעט.

בינתיים מכינים את המלית: קוצצים את הכרישה ומטגנים אותה קלות עד להזהבה. מסננים את הטונה. שופכים לקערה. מוסיפים את הכרישה המטוגנת ואת הביצים והתבלינים. שופכים את המלית מעל הבצק האפוי. יוצרים מהבצק שהפרשנו רצועות דקות ומניחים למעלה, שתי וערב. אופים חצי שעה נוספת או עד שהתערובת והצק נראים אפויים דיים.

הכנת הרוטב:

מערבבים הכל בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת רוטב חלק.

הערות

כתבות נוספות