חגים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/04/24 22:19 יט בניסן התשפד

שאלה

מדוע חוגגים פסח שני רי זה לא חג בפני עצמו?

מדוע אין בשבועות חול המועג כמו בפסח וסוכות

בתורה רשום במפורש ממחרת השבת שסופרים את העומר

איך חכמים הבינו מצמד המילים האלו שאין קשר פה לשבת אלא לצאת חג הפסח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. פסח שני הוא לא חג, אלא שיש שאוכלים בו גם מצה זכר לזמן שבית המקדש היה קיים, אבל היום אין בו כל חובה הלכתית.

ב. התורה לא צוותה לעשות יו"ט בסוף החג, כך שאין חול המועד, למרות שבזמן המקדש היה זמן הקרבת קורבנות של חגיגה וראיה גם בששת הימים לאחר חג השבועות.

ג. לא יכול להיות קשר לשבת, שהרי כשישראל נכנסו לארץ אכלו חדש ממחרת הפסח, וזה קשור לקרבן פסח ולא לשבת.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ