טיפול לגבר אצל אישה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/03/24 16:35 ד באדר ב'

שאלה

היי אני צריך לעבור פיזיותרפיה עכשיו יש אפשרות ללכת לבן אבל זה יהיה רק עוד 3חודשים אבל אצל אישה יש רק עוד כמה ימים בודדים האם מותר לי ללכת לאישה או שעליי להמתין 3 חודשים

אני מכיר דין שאם זה בעל מלאכה ולא יבוא לידי ערעור אז מותר השאלה היא אם זה גם כאן או שפה זה שונה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

פזיוטרפיסט לא צריך להגיע למגע, אלא מראה לך שיטות ופעולות שונות כיצד לעשות תרגילים מסוימים, וזה בודאי אפשר. כמו כן צריך לדעת מה המצב הבריאותי אם אפשר להמתין ג' חדשים בודאי שראוי, אבל אם המחלה קשה אפשר ללכת גם לאשה. אבל כפי שכתבתי בד"כ בפזיוטרפיה אין צורך במגע ממשי. אפשר לדבר אם המטפלת שתשתדל לא לגעת אלא להסביר כיצד לעשות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ