ט באב

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 31/07/23 18:36 יג באב התשפג

שאלה

שלום רב

אני עומד ליסוע מחר ב10:00 בבוקר תאילנד עם עצירה בטורקיה של כמה שעות,

אעלה על טיסה מטורקיה לתאילנד ב14:00 ואני אגיע לתאילנד לפנות בוקר.

אשמח לדעת מתי אני יכול לשבור את הצום, לפי זמן המקום שהתחלתי את הצום או לפי המקום שאני נמצא בו כרגע, במידה והתשובה היא במקום שאני יהיה אם אני עדיין באוויר ואייני יודע איפה אני ומתי השקיעה שם?

בברכה

שיבנה בית מקדשנו בקרוב אמן

תשובה

שלום וברכה,

שאלתך נתונה במחלוקת הפוסקים.

למסקנה, אם אתה באוויר עדיף שתנהג כמו המקום שאתה נמצא בו כעת, מעל אותה מדינה.

במידה ואינך יודע, או שזמנך מתארך, אתה רשאי לשבור את הצום לפי השעה של המקום שממנו יצאת.

וכן, אם אתה נוחת, מעיקר הדין אתה צריך לנהוג כמנהג המקום שנחתת בו, אולם אם זה מקשה עליך כי בכך אתה צם יותר שעות באופן משמעותי, אתה יכול לנהוג כמנהג המקום שממנו יצאת.

בברכה רבה