צניעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/06/23 20:41 כו בסיון התשפג

שאלה

שלום הרב, כמה שאלות בענייני צניעות. א. מאיזה גיל אסור לבן לגעת באחותו (בנישוק וחיבוק), וכן להיפך - בת בבן? (ומה הדין זה לא לשם חיבה) ב. האם מסא'ג לאחותי נחשב כנגיעה של חיבה? ג. בכלל, מאיזה גיל אסור לגעת בנשים? ד. מאיזה גיל אסור לגעת באחיינית? (ואם זה תלוי שזה לשם חיבה או לא) ה. האם יש היתר לגעת בבת דודה? תודה רבה! אשמח ממש למקורות לעיין.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אח ואחות אין איסור נגיעה בקטנה ואפילו חבוק ונישוק, אבל אסור לחבק ולנשק אחות גדולה (מגיל 12). (עיין רמב"ם איסורי ביאה ושו"ע אבה"ע סי' כא סעי' ז, את צנועים חכמה ח"ב עמ' שכב). כל זה אסור אפילו כשאין לו הנאה.

ב. מסאג' רפואי מותר בלא נגיעה בגוף.

ג. אשה רגילה מגיל ג' שנים.

ד. נגיעה במקרה אין לאסור, אבל חבוק ונשוק בודאי אסור.

ה. אין היתר נגיעה בבת דודה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ