כשרות ממתקי חלאל

חדשות כיפה רבני כושרות 08/06/23 13:55 יט בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, ראיתי הרבה פעמים בהמון חנויות ממתקים שעליהם הכשרות חלאל וראיתי כאן אצלכם באתר שאלה על כשרות זו בנושא בשר, חשבתי שבנושא הממתקים זה יכול להיות כשר, האם יש שוני בינהם? או ששניהם אסורים באכילה?

תשובה

שלום וברכה

אין כל קשר בין דיני 'חלאל' המוסלמים לדינים היהודיים.

המשותף ביניהם הוא רק ההקפדה על מוצרים מן החי ויין, אך הם אינם מקפידים על שאר כללי ההלכה, לא בליעת כלים, ולא בישול גוים, לא חלב נכרי ועוד.

בנוסף לכל זה, על פי ההלכה אין לסמוך על נאמנותו של גוי בענייני הלכה, וגם אופן הפיקוח שלהם אינו דומה למקובל בעולם היהודי.

לכן ליהודי אין כל היתר לאכול מוצר ללא הכשר יהודי.

בברכה

יצחק דביר