תפילת שמירת הברית

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 12/08/13 17:26 ו באלול התשעג

שאלה

האם לאונן נחשב לפגימה בברית?

והאם יש תפילה כדי לא לפגום בברית?

תשובה

בס"ד

שלום רב.

1. כן, אסור לאונן.(שולחן ערוך אבן העזר סימן כג')

2. יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו, שתתן לי כח ועזר וסיוע לעובדך באמת ובתמים, ברמ"ח איברי ושס"ה גידי.

ותזכני לשמור על פי שלא יוציא דבר איסור מפיו ולא יכניס לתוכו דבר אסור, זכני לשמור על רגלי שילכו רק לקדושה ולא למקומות שאינם טובים, זכני לשמור על טהרת מחשבותי וטוהר רעיוני, זכני לראות בעיני רק מראות של קדושה וטהרה, זכני שלא אפגום באות ברית קודש ואשמרהו בקדושה וטהרה, זכני שידי יעשו חסד ועשייה חיובית ולא יעשו דברים אסורים.

[ר]חום [ח]נון [ש]ומר, [ת]מים [מ]ציל [י]שר [פ]ודה (יכוון רח"ש תמי"ף) עוזרני על דבר כבוד שמך, אמן.