צילום ע''י אדם שהוציא את השבת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 16/03/07 15:10 כו באדר התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב!

משפחה שממשיכה את השבת עד מאוחר, ונמצאת בסעודה שלישית שכבר מוצאי שבת,

האם מותר לאדם שהוציא את השבת, לצלם את המשפחה סועדת כשהמשפחה מבקשת זאת?

תשובה

מותר כמבואר בפרוש ברמ"א
מצ"ב ציטוט:
שולחן ערוך אורח חיים סימן רסג סעיף יז

יש אומרים שמי שקבל עליו שבת קודם שחשכה מותר לומר לישראל חבירו לעשות לו מלאכה. הגה: ומותר ליהנות מאותה המלאכה בשבת, וכ"ש במוצאי שבת- מי שמאחר להתפלל במו"ש או שממשיך סעודתו בלילה, מותר לומר לחבירו ישראל שכבר התפלל והבדיל לעשות לו מלאכתו להדליק לו נרות ולבשל לו,ומותר ליהנות ולאכול ממלאכתו, כן נ"ל.