צביעת שיער

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 11/08/13 00:15 ה באלול התשעג

שאלה

שלום רב

אני בתהליך התחזקות אבל זה קשה לי..

אני כן אוהבת מאודדד את הקב"ה ואני באמת רוצה להתחזק באמת.. ויש דברים שברוך ה' לא קשים לי וברוך ה' זה הרוב, אבל הקטע שקשה לי ביותר זה השיער והקטע גם של להתאפר מחוץ לבית ולהיראות יפה כמו שאני אוהבת.. אני כן ברוך ה' מצליחה שהשיער שלי יהיה אסוף אבל זה קשה לי, ומדי פעם אני חושבת שבגלל שקשה לי אז אני צריכה לוותר רק על זה בינתיים ובינתיים להמשיך להתחזק בדברים אחרים ואז כשאני יהיה חזקה יותר אז זה יהיה לי אולי קל יותר בעזרת ה' ואני גם יתגבר בזה ויצליח גם לשמור את ההלכה הזאת... מה ההצעה והאם אני צודקת?

דבר שני אני מאוד הובססית לשיער שלי ולמראה אבל אני שומרת על צניעות וברוך ה' לקחתי על עצמי לפני פחות מחודשיים, ללבוש חולצות עם שרוולים ארוכים וכמו שאמרתי לא קשה לי ברוך ה' תודה לאל הצניעות בקטע הליבושי, וגם לפני כמה חודשים הורדתי גם את הנעלי עקב, וגם ברוך ה' בקטע הדיבורי אני משתדלת לא לקלל או לדבר לא יפה ופשוט לשמור על הצניעות.. אבל השיער.. האם מותר לי לצבוע את השיער?, אני באמת אוהבת את הצבע של השיער שלי אבל באלי קצת לשנות. והאמת שגם באלי כל כךךך לפזר אותו מדי פעם.. אבל..אסור.

קיצור התקופה שאני עוברת בקטע של ההתחזקות קצת קשה לי וגם אנשים פשוט צוחקים עליי וגם סיפרתי לאבא שלי ולמשפחה של שכולם חילוניים חוץ מאמא שלי שאני רוצה להתחתן עם חרידי ובשידוך (דרך אגב יש מלא דברים לויתרתי כדי להתחזק ולהקב"ה כמו להפרד מחבר שלי ובכלל להפרד מההרגשה של מזה להיות עם חבר ומערכת יחסים) וקרה דברים אבל אני אדבר על אבא שלי.. הוא פשוט זילזל בזה ואמר מה פתאום אם כבר דתי אז לא חרידי וכו'.

אוף באלי לבכות, קיצור ממש קשה לי.. אני אשמח לצעה וכל מה שאתה חושב..

תודה רבה

ושבוע טוב

תשובה

בס"ד

שלום רב.

ראשית אברך שיצליח ה' דרכך, ותמשיכי להתחזק ביראת שמים מידות וצניעות.

בנוגע לשאלותיך:

1. יש מחלוקת בפוסקים האם אישה שאינה נשואה צריכה ללכת עם שיער אסוף או שאפשר שיער פזור.

הרבה פוסקים מקילים ואומרים שמותר לאישה שאינה נשואה ללכת עם שיער פזור, ולכן אם קשה לך לאסוף את השיער -מותר לך ללכת כרגע פזור.

2. כמו כן, מותר לך לצבוע את השיער בתנאי שזה לא יהיה צבע מוזר המושך תשומת לב מיותרת (לצבוע את השער בצבע ירוק לדוגמא, זה צבע מוזר, ומושך תשומת לב מיותרת).

3. ממליץ לך ללכת כל השנה, ובמיוחד בחודש אלול למדרשה (תלוי איפה את גרה.. יש מדרשת צפנת בצפת, ויש מדרשת שושנת אביב בתל אביב, אלו מדרשות מצויינות) על מנת לשמוע שיעורים באמונה ויראת ה' טהורה .

בנוגע לשידוך: תחפשי בחור צדיק עם יראת שמים טהורה, עם השקפה חזקה ויציבה , השקפה שמכילה את כלל ישראל, אוהבת כל יהודי, ואינה אומרת רק אני טוב וכל השאר אינם טובים.

אין זה משני אם תקראי לזה "דתי" או "חרדי", העיקר שיעבוד את ה' מתוך שמחה, עומק, ודבקות.

ברכה והצלחה בכל.