פער רוחני

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/07/10 09:35 ז באב התשע

שאלה

אני נפגש עם מישהי (אנחנו עדיין בתחילת הקשר) ואני מרגיש שמבחינה רוחנית היא יותר ממני וזה מפריע לי ממספר סיבות . הראשונה-אני מרגיש שאני לא מספיק בשבילה ושזה לא כל-כך הוגן מבחנתי להמשיך את הקשר וזה מאוד מפריע לי מבחינה ריגשית (אני לא חושב שהיא שמה לב לזה ולכן זה מפריע לי יותר, וגם אם היא תשים לב ותאמר שזה לא מפריע לה זה עדיין נראה לי לא בסדר).

השניה-שמעתי שיעורים מכמה רבנים גדולים (הרב אליקים לבנון ועד כמה רבנים) שאומרים שבבנית קשר נישואין צריך שלבעל יהיה מה לתת בצד הרוחני ולא רק מה לקבל מאשתו, ושהבעל צריך להיות קצת יותר מאשתו ברמה הרוחנית, מה שאין כן במקרה שלי.

(המשפחה שלי תמיד היתה דתית אבל לא בצורה כל-כך חזקה ולפני 12 שנים התחזקנו יותר אחותי לומדת באולפנה אחי ואני למדנו בישיבות תיכוניות ואחי למד בישיבת הסדר ואני לומד בישיבה גבוה 4 שנים לעומת זאת היא גדלה בבית מאוד תורני ולמדה במקומות תורניים, ולמרות שיש לי חברים מהישיבה שהם בני רבנים וראשי ישיבות שאני מרגיש שאני לא נופל מהם בצורה משמעותית מבחינה רוחנית למרות שכל חייהם הם גדלו בסביבה טובה, כלפיה אני לא מרגיש כך אלא אני מרגיש שיש פער משמעותי ולכן זה מאוד מפריע לי.

דוג' אחת מתוך רבות שגרמה לי להרגיש כך היא שכשהיא סיפרה על סבתא שלה היא אמרה בדרך אגב שיש לסבתה טלוויזיה, ואחרי שניה היא שמה לב מה היא אמרה, ומיד היא קפצה וטרחה להסביר שסבתה דתיה, ולמרות שהיא יודעת שאני יודע שמשפחתה הקרובה וגם הדודים שלה הם מאוד דתיים אך בגלל הזעזוע שלה מהטלוויזיה היא הרגישה שהיא חייבת להבהיר שסבתא דתיה.

למשפחתי בבית יש טלוויזיה ולמרות שאחי ואני מתנגדים לזה ולא צופים במכשיר הזה ומנסים לשכנע את הורי להוציא אותו מהבית, עם כל הסלידה למכשיר הזה הדבר לא גורם לי זעזוע כל-כך חזק כמו שאצלה. וזהו לא מקרה נקודתי אלא היו עוד מספר מקרים כאלה שהרגשתי שמבחינה רוחנית יש כאן פער משמעותי שמפריע לי מאוד מהסיבות שהזכרתי לעיל)

רציתי לשאול את הרב האם הדבר הזה משמעותי באמת או שזה לא משמעותי מבחינה אובייקטיבית וכמו כן מבחינה סובייקטיבית שההרגשה שלי היא כזאת האם להמשיך בקשר או להפסיק אותו עכשיו שזה עדיין השלבים הראשונים של הקשר?

(שלחתי את השאלה ונראה לי שהיא לא התקבלה לכן אני שולח שנית)

תשובה

לשואל שלום,

אתה מתלבט אם להמשיל את הקשר בגלל פער רוחני שאתה מרגיש.

אכן חשוב שהאישה תוכל לקבל מבעלה גם בתחום הרוחני, אם רמתך הרוחנית מספקת אותה או לו, את זה היא תחליט, יתכן מאוד שהיא רואה אצלך מעלות שאתה לא רואה, מידות טובות, פשטות, תמימות חיובית, חשיבה ישרה ועוד,[סוף סוף ארבע שנים בישיבה עושים את שלהם] אם טוב לה איתך סימן שזה בסדר מבחינתה.

מה גם תוכל לפתוח את הנושא הזה איתה ולברר את הצפיות שלה.

יש לה מעלה של רגישות טיבעית ליראת שמים כפי שצינת בדוגמא של הטלוויזיה אבל גם לך יש מעלות שהיא תוכל לקבל ממך.

לכן אין מניעה להמשיך את הקשר בניכם,

ותזכה להקים בית נאמן בישראל.

בברכה,

דני ארגמן