נפילה בחיי נישואים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 12/09/13 12:39 ח בתשרי התשעד

שאלה

שלום רב!

שואלת בשביל חברה..

חברה שלי נשואה.. בעקבות מריבות בינה לבין בעלה והתרחקות הזוג, החברה נכשלה והיתה עם גבר אחר.. לא יחסי אישות מלאים אלא מה שנקרא "אביזריו".. לא בטוח אם הגבר הגיע לסיפוק מלא.

הזוג ב"ה חזר לתלם והיא מצטערת על מעשיה ולא תחזור עליהם לעולם.

ידוע לי שמי שמקיים יחסי אישות מלאים מגיע לו כרת, אך אם לא קוימו יחסים מלאים, האם ניתן לכפר על ידי חזרה בתשובה? אשמח לתשובה במהרה לפני יום הכיפורים. תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,
אכן מקרה חמור מאוד.
אשת איש שמזנה זה גילוי עריות שהוא יהרג ואל יעבור.
יש לציין שאף חיבוק ונישוק של חיבה יש בו משום איסור תורה על ערווה.

ואף על פי כן, למדונו רבותנו שלכל דבר בעולם יש תשובה. אותה אישה חייבת להכיר בחטאה, להתחרט, להתוודות, ולקבל על עצמה שלא תשוב לזה החטא לעולם.
כל התהליך הזה חייב לעבור ברצינות מלאה.
הייתי מוסיף שראוי שהיא תבכה על זה בדמעות, ושתבטיח לעצמה שלא יקרה לה דבר כזה בחיים.
אולי שתקבל על עצמה להתרחק יותר מגברים (לא לשוחח בכלל עם גברים אחרים, מעבר למשהו ענייני קצר).
אולי אפילו שתקבל על עצמה קבלה טובה בהקשר לכך, כגון הקפדה בצניעות (בכיסוי ראש או בדברים אחרים).

ואחר התפילות, והחזרה בתשובה שלה, שתאמין באמונה שלימה שה' הטוב מוחל וסולח, ויקבל את תשובתה באהבה רבה.

מתוך תפילה גדולה לגמר חתימה טובה,

הלל מרצבך