כלום לא הולך לי בחיים!!

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 19/07/10 03:10 ח באב התשע

שאלה

אני כבר לא יודעת מה לעשות...

האמונה שלי בבורא עולם כל כך גדולה אני כל כך אוהבת אותו , אני משתדלת לומר לו תודה על כל דבר אבל פשוט אני כבר לא יודעת מה לעשות כל דבר שאני עושה לא הולך לי בחיים !!

ואני באמת אבל באמת מנסה לראות את הטוב שבדבר אבל אני לא תמייד מצליחה ,

אני שומרת שבת כבר מעל ל3 וחצי שנים אני מתפללת כל יום קריאת שמע בבוקר שחרית ואני לא מבינה למה כלום לא הולך לי בחיים ...

הכרתי לפני כמה זמן מישהו שאני כל כך אוהבת אותו ומשום מה התנתק לנו הקשר ואני כבר לא יודעת מה לעשות עד שחשבתי שמצאתי את הגבר שכל כך חיכיתי לו מישהו שאוהב אותי באמת ... אני כל לילה מדברת עם בורא עולם שיחזיר לי את הבן אדם הזה למה התנתק לנו ככה הקשר... אני לא מסוגלת לחיות בלעדיו אני כבר לא יודעת מה לעשות שום דבר לא מסתדר לי והשאלה שלי האם להמשיך להאמין האם להמשיך לשמור שבת ששום דבר לא מסתדר לי ? אולי זה מה שמשכשיל לי תחיים אני כבר לא יודעת מה לעשות בבקשה תענה לי ....

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. אשרייך שאת מתחזקת בעבודת ה', יהי רצון שתזכי לרוב אושר ושמחה!!

ב. אבל אין הדבר תלוי אחד בשני ובוודאי לא מותנה, צריך לעבוד את ה' אבל אף אחד לא הבטיח שבעקבות קיום המצוות הכל ילך חלק, צריך לעבוד את ה' כי כך ציוה וכך רצונו וכך הוא הטוב. מתוך דברייך עולה שיש לך צפיות מה צריך להתרחש בעקבות שמירת שבת ותפילה וזה לא הולך כך, אמרו חכמינו: כל המעיין בתפילה-שחושב ומצפה מתי תתקיים תפילתו- בא לידי כאב לב,

אדרבא,צריכה להיות שמחה מעצם התפילה וההתקרבות לה'. אני מציע לך להרפות מהצפיות, תני לרבונו של עולם לנהל את העולם כפי חכמתו ורוב טובו,

את השמחה נקבל מכל מה שה' כן נותן- והוא נותן בשפע! כל אחד וענינו, בתחומו הפרטי שלו וגם בתחום הכלל, ומה שיש עיכובים בנתיים כנראה שלא הגיעה העת לכך, ואין לדחוק את השעה, אלא לנסות למצא תוך עבודה עצמית מה מעכב את ההתקדמות בתחןם הנישואין, אם קשה לך לבד כדאי שתתיעצי עם יועצת בתחום.
ג. בסוף דברייך את אומרת "אני לא מסוגלת לחיות בלעדיו", לדעתי זו גם נקודה שמצריכה עבודה, כיוון שיש בביטוי זה הבעת תלות נפשית באדם אחר יהיה יקר אשר יהיה, סוף סוף את אישה ואדם חשוב בפני עצמו, זה אמנם רומנטי להתבטא כך אבל זה לא טוב לעצמאות הנפשית שלך,

ד.בודאי להמשיך ולשמור שבת כי זו החלטה טובה מאוד,
ומה שאינך רואה הצלחה בחיים, זה תלוי בדברים אחרים כמושכתבתי למעלה,

וה' ינחה אותך בדרך אמת וישמע תפילתך.

בברכה,

דני ארגמן