דיבור אחרי ק''ש על המיטה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 18/03/07 22:58 כח באדר התשסז

שאלה

שלום וברכה!

האם מותר לדבר עם אחותי הקטנה(לפני בת מצוה) כשהיא ישנה איתי בחדר,אחרי שאמרנו קריאת שמע?(מתוך כונה שכאשר היא תהיה בת מצוה נפסיק)

יש לי גם חשש שאם היא לא תוכל לדבר,היחס הסימפטי שלה לדת ישתנה כי היא עדיין לא יכולה להבין את המשמעות העמוקה יותר של הדברים..

אם מתקשרים אלי בלילה אחרי שכבר אמרתי ק"ש וכבר נרדמתי (והטלפון העיר אותי)מותר לי לענות? בכתיבת הודעת טקסט הדין הוא שונה? (מה לעשות בהנחה שזה דחוף ובמקרה שאני לא יודעת אם זה דחוף?)

אשמח לתשובה ותודה רבה רבה!

תשובה

אם לא ברכתן עדיין ברכת המפיל אין שום בעיה. אם כבר ברכתם המפיל המשנ"ב מחמיר שלא להפסיק בכל עניין (סימן רלט סק"ד), אך הרב עובדיה (יביע אומר ח או"ח סימן יא) והציץ אליעזר (ח"ז סימן כ"ז) מקילים
וניתן כמובן לסמוך עליהם בודאי במקרה שמתקשרים אלייך. לגבי אחותך עדיף שאת לא תגידי את המפיל ותחכי עד שהיא תרדם ואז תאמרי המפיל. לגבי הודעת טקסט אין כלל בעיה, גם לפי המשנה ברורה אפילו אחרי שאמרת המפיל.
לילה טוב ושנה עריבה!