שימוש באפליקציה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/04/18 07:44 ב באייר התשעח

שאלה

שלום רב,

ישנה אפליקציה בטלפון שמאפשרת האזנה למוזיקה לפי בחירתך וכוללת מעל ל 35 מליון שירים.

לאפליקציה גרסה חינמית וגרסה בתשלום.

בגרסה החינמית ניתן לשמוע כל זמר אך לא ניתן לקבוע את סדר ההשמעה - מה שנקרא בחירה אקראית של השיר על ידי האפליקציה עצמה , בנוסף, ניתן לדלג רק כ 6 פעמים בשעה ומדי כמה זמן שומעים גם פרסומת אחת של האפליקציה עצמה מנסה לשכנע אותך לעבור לאפליקציה בתשלום.

בגרסה בתשלום אין כל הגבלות וניתן לשמוע כל שיר ולדלג כמה שרוצים ואין פרסומות.

ישנה גרסה פרוצה של האפליקציה הזו שמאפשרת להשתמש בה כאילו יש לך מנוי בתשלום . אם מצד ההלכה יש התר להשתמש בגרסה הפרוצה?

יש לציין שממילא הזמר מקבל את הכסף על ההשמעה אם אני שומע את שיריו בין אם זה בגרסה בתשלום ובין אם בחינם. ההבדל הוא רק מול חברת האפליקציה עצמה למעשה שהשימוש בחופשיות בתוכנה נעשה ללא תשלום, שוב ל מרות שהיה ניתן לשמוע גם ללא עלות אך בפחות נוחות ועם פרסומות.

יש לציין שהחברה מחו"ל ואינה בבעלות יהודית.

תשובה

שלום וברכה

איני מבין את השיקולים של המתירים.ֿ

יש להחמיר בענייני ממונות, בשימוש לא הוגן ביצירה (גם של אפליקציה) של אחרים, ויש לזה עוד היבטים אחרים, כמו ״הצטיינותה״ של ישראל בגניבת תוכנות וכדו׳.

כל טוב