תשומת לב ואיפור

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 18/03/08 17:03 יא באדר ב'

שאלה

ב"ה.

שלום רב.

1.לי ולחברה שלי היה ויכוח גדול על צניעות.

ישנן הרבה סיבות לצניעות וסיבה אחת שמוזכרת זה תשומת לב.

עכשיו,העניין לא הגיוני.

יש המון בנות עם מראה מאוד יפה וכל מה שהן ילבשו ימשוך את העיניים-יופי טבעי.

עכשיו מה אפשר לצפות מהן?גם אם הן ילבשו "אוהל" הן יהיו יפות.

2.איפור.

האם יש איסור להתאפר?ומה לעשות בנידון?

3.שמירת העיניים לבנים.

כמו שידוע,אסור לבנים להתפתות ולהסתכל על בנות וכו'.

עכשיו אמרו לי שאנחנו(הבנות) צריכות לעזור לבנים ולהיות צנועות ושלא יסתכלו עלינו יותר מדי-לא למשוך תשומת לב.

אבל זה לא מסתדר,כי כל אחד בוחן משהו אחר כלומר נגיד ואדם פלוני הולך ורואה איזה בחורה ומסתכל לה על העיניים,אז מה-היא צריכה לכסות את העיניים?היא גרמה לו למחשבות מיותרות!

לכן צניעות לא קשור לתשומת לב..

אשמח לקבל דעה בנושא.

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

1. בת נאה ונאה פחות מחויבות לאותם כללי צניעות. זו כמו זו אינה צריכה לעשות מאמץ להתכער, אלא רק להימנע מלמשוך תשומת לב לגופה.
2. אין איסור להתאפר, והכל בהתאם לגיל ולפי מידה.
3. בנות אינן צריכות לתת את הדעת באופן אובססיבי על השאלה מה מושך בן פלוני או אלמוני, אלא להתלבש באופן נורמאלי, מבלי לחשוף או להבליט חלקי גוף בהתאם לגדרי ההלכה. אין בהלכה כל חובה על כיסוי הפנים, ובנים צריכים ללמוד לא להתייחס לפני אישה כאל אובייקט מיני, ולהימנע ממחשבות מיותרות, כלשונך. אם יש בן שחורג מכך, אין זו אלא אשמתו שלו, לא של מישהי אחרת.

כל טוב,
רונן לוביץ