תפילה לגוי

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 04/03/11 09:01 כח באדר א'

שאלה

שלום רב,

לפני כמה ימים שאל אותי בחור חילוני איזה תפילה הוא יכול לומר על גוי חולה.

אפשר לקבל מקורות?

תודה רבה,

שבת שלום

תשובה

שלום,

תפילתם של ישראל נשמעת, "אין לך תפילה שמועלת (מועילה) שאין בה מזרעו של יעקב". אך תפילותינו מכוונות בדר"כ לטובת עם ישראל, הנושא את שם ה' בעולם, ויש שאסרו להתפלל על גוי העובד עבודה זרה. כמו לתת צדקה לארגון "הצלב האדום" במקום למד"א.

לכן גם נוסח התפילות לא מתאים - "מי שברך אבותינו אברהם יצחק ויעקב... בתוך שאר חולי עמו ישראל..."

אם מדובר במקרה מיוחד המצדיק שנתפלל עליו, כגון גוי שנמצא בקשרים טובים עם ישראלים ומיטיב להם הרבה, או שמפציר שיתפללו עליו ויש בזה משום דרכי שלום, אז יש להתפלל תפילה פרטית לרפואתו.

לא מצאתי נוסח מוכן. אפשר לומר "אל נא רפא נא לו" על יד המיטה. בכל חולה רצוי להתפלל על ידו, ובפרט אצל גוי ששמו ושם אביו אינם קדושים.
ניתן להוסיף פרקי תהלים כלליים, כגון "מזמור לדוד ה' רעי לא אחסר...", אבל לא את אלה העוסקים בישראל והעמים, "למה רגשו גויים" ופרקים דומים...

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב