תספורת וצבע באבלות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 16/11/08 23:07 יח בחשון התשסט

שאלה

שלום לרב

אבי עליו השלום נפטר לפני כשבוע ימים וזה עתה קמתי משבעה,ידוע לי שאבלות על הורה הינה האבלות הכי ארוכה וקשה, ושלושים יום לא ניתן להסתפר , אך מה בדינה של אשה נשואה שצריכה צבע לשערות וגם תספורת , האם היא צריכה גם לחכות שלושים יום או שההלכה מקלה בדינה.

עליי לציין שלפני מות אבי כבר קבעתי תור בשל הנחיצות בתספורת ונאלצתי לבטל עקב פטירתו וישיבת שבעה

תודה מראש על התשובה

תשובה

בס"ד
למנוחה
המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים. אם את בת עדות המזרח או נשואה לבן עדות המזרח הינך יכולה הסתפר וכו' אבל אם לא אז צריך לחכות עד לאחר שלושים יום כאשר יגערו בך על מראיך.
שךא תוסיפו לדאבה