תלישת עור בשבת ונטילת ידיים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 23/03/08 22:30 טז באדר ב'

שאלה

שלום לרב

1. האם מותר בשבת לתלוש ביד/בשיניים חתיכות עור קטנות מסביב לצפורני הידיים?

2. האם כשנוטלים ידיים ללחם/אחרי השירותים המים אמורים להגיע לכל מקום ביד ובין האצבעות? איך אמורה להיות היד שנוטלים אותה: אגרוף? פתוחה?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,
1. אסור לתלוש את העור בין ביד בין בשיניים.
2. המים אמורים להגיע לכל מקום ביד, ולכן אין לקמוץ אותה כאגרוף, אלא צריכה היא להיות פתוחה. עם זאת לא צריך להיות אובססיבי בעניין ולדאוג שהמים לא הגיעו לנקודה זו או אחרת בין האצבעות וכיו"ב. בשפיכת מים רגילה, כאשר היד אינה סגורה ניתן להניח שמים מגיעים לכל היד.

כל טוב
רונן לוביץ