שעטנז

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/02/10 20:22 יא באדר התשע

שאלה

שלום יש לי כמה שאלות בנושא

א. איפה אפשר לקנות בגדים כשרים?

ב. איפה אפשר לבדוק את מה שקניתי?

ג. מה צריך לעשות עם נמצא אצלי שעטנז?

ד. שעטנז יש רק בבגדים או בעוד דברים?

תודה

תשובה

שלום וברכה!

1. בכל מקום. אם אין בבגדים מרכיב של צמר, אז פשוט שאין בהם שעטנז. גם בחליפות בימינו כמעט ואין חוטי פשתן - זה דבר נדיר. בכל מקרה ברוב החליפות ובגדים עשויים מצמר יש תבית "ללא חשש שעטנז". אם אין כזאת והבגד עשוי מצמר, אז אחת משניים או לקנות ולהביא למעבדת שעטנז לבדיקה או לא לקנות.

2. יש מעבדות שעטנז בערים שונות (בד"כ בשכונות דתיות וחרדיות). אפשר לחפש בדפי זהב ולמצוא.

3. אם במעבדה ימצאו שעטנז, אז בד"כ מדובר על חוטי תפילה העשויים מפשתן. לכן שם במעבדה יש תופר, הוא יכול להוציא את החוטים ולתפור עם חוטים מחומר אחר. אם מדובר באריגה של פשתן וצמר, אז אתה בבעיה - אי אפשר פיזית לתקן את זה.

4. איסור שעטנז נאמר רק על דברים שלובשים. כלומר אסור לך ללבוש שעטנז מכאן הוא שייך רק בבגדים.

בברכה,

חיים דב בריסק