שם שני לילד

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/03/10 09:30 ז בניסן התשע

שאלה

שלום רב,

בני (7.5) לפני כשבועיים אמר לי שהוא החליט מה יהיה שמו השני וביקש שלא נצחק (אני ואחותו)כשהוא יגיד לנו אותו. השם הוא אמטויי. שמו של בני הוא עמרי. הייתי מאוד מופתעת שהוא פתאום העלה את הנושא הזה כיוון שמעולם לא דיברנו על כך. במיוחד שיומיים אח"כ בעלי ביקר אצל הרב רנטגן והוא המליץ לו להוסיף לעמרי שם שני. בתפילת שחרית המילה הזו אמטויי מופיעה בתפילת מרשב"י. רציתי לשאול מה משמעותה בעברית האם היא מתאימה להיות שם שני לילד??

בברכה, חני

תשובה

בס"ד

שלום לך

לאמטויי זו מילה בארמית שמשמעה להביא. זה אינו שם, גם לא מושג, ויכול להיות שילד בן שבע וחצי חשב שזהו שם מיוחד אולם זו טעות.

אין לזה קשר להדרכת הרב איפרגן (הרנטגן) שאמר להוסיף שם שני לילד.
אינני יודע, אך לא נראה לי כי הרב התכוון לשם זה, שכאמור אינו שם.

בהצלחה