שם מקורי או כינוי על מצבה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/11/16 13:40 טו בחשון התשעז

שאלה

שלום לרב

אמי נפטרה ואנו רוצים להקים מצבה

בחייה השתמשה אמי בשם "יפה" yafa

אך כשנולדה בגלות רומניה נקראה בשם "שיינה איטה" (או אולי "שיינדל איטה")

השאלה איזה שם ראוי לכתוב על המצבה

ולפי איזה שם אומרים את קטעי האותיות (שנוהגים לומר מפרק קיט בתהילים)?

האם יש עניין לומר אותיות לפי שם שאינו בעברית ואפשר לכתוב אותו בצורות שונות (עם א' או ע' או ה' ועם כמות שונה של י'..)?

בתודה

שושי

תשובה

לשואלת, ברוך דיין האמת. שלא תדעו עוד צער.
לפי דבריך משתמע ששמה "יפה" היה בשימוש למעלה משלושים יום קודם הפטירה ולכן [יש לכתוב שם זה]. כמו כן בתהילים לקרוא לפי השם שנקראה בו- [יפה]. (ניתן להוסיף בתוך סוגריים במצבה את השם הישן).
למנהג אשכנזים וחלק מן הספרדים רושמים את שמה ושם אביה. למנהג חלק מן הספרדים רושמים שמה ושם אמה.
ויש שנהגו בדורנו לכתוב שמות שני ההורים. וכך ינהג מי שאין בידו מנהג ברור.
בשורות טובות.