שם השם

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 14/01/11 03:26 ט בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

האם השם המופרש העותק חלילה או נלקח חילילה מו העם הקיני?

http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=10627

תשובה

שלום

המאמר הוא דברי הבל.

אמונתנו סוברת שהתורה מתארת מציאות מיום בריאת העולם והלאה. ממילא, אם הכתוב משתמש בשמות שונים של הקב"ה, לכל יש טעם וסיבה. אין לתלןת זאת חלילה בכך שמקור השם אינו כשר.

וגם אם יטען הטוען, שגויי הארץ שקדמו לאברהם ידעו את שמו של הקב"ה, מה בכך ? ודאי זה נכון, הרי צאצאי נח בדור הפלגה למרוד בה' רצו, ודאי ידעו את שמו.
אברהם מטרתו הייתה לתקן את העיוותים שיצרו בני דורו ביחס אל ה'.

בכל אופן אין להתיחס ברצינות לבליל מילים מחוכם של פרפסור מאן דהו, על תחום שהוא אינו מצוי בו - תורה.

כל טוב