שלום זכר

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 14/03/10 18:47 כח באדר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב

בשעה טובה נולדו לנו תאומים , בן ובת, הבן השתחרר מהפגיה לפני שבוע, כיצד אנו נוהגים לגבי שלום זכר, מה ראוי שיכלל באירוע זה, ובנוסף, האם ניתן לקיים ברית דחויה בחול המועד פסח?

תודה רבה

תשובה

שלום יעל,

מזל טוב! שתזכו לגדלם לתורה, לחופה, ולמעשים טובים!

נהגו האשכנזים שכאשר נולד בן, בליל שבת שלפני הברית מזמינים את הציבור ומגישים להם כיבוד קל, ונוהגים לאכול גרגרי חומוס וקטניות.
נראה שהתכנסות זאת היא במקום סעודת הודיה להולדת הבן, והיא נעשת בליל שבת כיוון שאז רוב האנשים מצויים בבית.
ראוי שבנוסף לאוכל המוגש, יהיה גם תוכן תורני כלשהו, כדוגמת דברי תורה.

לגבי עריכת הברית בחול המועד, אין בכך כל איסור, ולהפך ברגע שנתן לערוך את הברית יש לעשות זאת.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.