שאלות בהל' תפילה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 21/10/03 15:21 כה בתשרי התשסד

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב

שלום רב.

מה דעת הרב בשאלות הבאות:

א. האם אדם שמתפלל מחוץ לביהכ"נ. (אך סמוך מאד לביהכ"נ) ולא רואה את המתפללים, אלא רק שומע את החזן.

האם זה נקרא "תפילה במנין"?

ב. העובר ליד ביהכ"נ ושומע קדיש/ קדושה האם מחוייב / רשאי לענות?

ג. הגיע ל "עושה שלום במרומיו" (אך לא אמר עדין "עושה שלום...") האם רשאי לענות לאמו קדיש וקדושה?

תודה.

תשובה

א. צריך לפחות קשר עין למתפללים. ויש פוסקים שלדעתם אם אדם נמצא בחדר הסמוך לבית הכנסת ויש אפשרות יציאה מחדר זה, אין להחשיבו כמתפלל עם הציבור, ולדעתם ודאי אין לצרף למניין אדם שמתפלל מחוץ לביהכנ"ס, וגם אין להחשיבו כמתפלל במניין.
ב. צריך לענות
ג. אחרי "יהיו רצון" השני נחשב שסיים תפילתו ועונה להכל.