קרם ידים וכיסוי ראש

חדשות כיפה הרב אייל קרים 29/10/03 12:17 ג בחשון התשסד

שאלה

שלום לרב!

ברצוני לשאול 2 שאלות:

האם מותר למרוח קרם ידים בשבת?

דבר שני:

דבר שמאוד מפריע לי וקשה לי זה לכסות את הראש לאחר שאני אתחתן בעז"ה, (אני לא נשואה ולא מאורסת), בכל מצב אני בעזרת ה' אכסה את הראש,

השאלה היא כזאת: האם עדיף שאני אכסה את הראש בפאה שנראית ממש כמו שיער (פאת קסטם) שדרך אגב זה נראה לי פחות צנוע!

או שאני אכסה את השיער בכיסוי ראש חלקי(כובע עם שיער בחוץ?)

תודה רבה ויישר כח גדול!

תשובה

א.אסור למרוח קרם ידיים בשבת משום איסור "ממרח".
ב.על-אף שפאה נראית כשער ממש, בכל-זאת לפוסקים רבים היא מותרת באופן מוחלט, כי מה שנאסר לגלות הוא שער ולא שער-פאה.
לעומת זאת גילוי יותר מ-4 ס"מ מהשיער, אסור לכל הפוסקים. ולכן עדיף לכסות את הראש בפאה ולא בכובע המכסה רק באופן חלקי.