קריאה בתורה סדר תפילה

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 23/09/07 11:51 יא בתשרי התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב

שמי ניר בניהו (ערכת את חתונתנו ליד קיבוץ גבע) אני מקיבוץ תל יוסף.

בקיבוץ תל יוסף מתנהלות תפילות יום כיפור בשנים האחרונות בעזרת אברכים מחב"ד וזאת מפני שבעל התפילה (ש"צ( שיזכה לחיים ארוכים, קשה לו להעביר את כל התפילה (מתקרב ל-80)

חשבתי לנסות ולקחת על עצמי לימוד סדר התפילות וקריאת התורה וזאת על מנת שלא יפסק מסורת התפילה בבית הכנסת בקיבוץ. השאלה איזו היא הדרך האפשרית לעשות זאת האם יש לך עצה בנושא.

אשמח לתגובתך

שנה טובה

תודה

ניר

תשובה

בס"ד
לניר שלו' אני זוכר. רק היום (ה אדר) הודיעו לי על השאלה שלך באתר. יש תקליטורים של תפילת הימים הנוראים של מכון רננות בירושלים וגם של החזן אלי יפה (אולי יש עוד)אפשר פשוט להקשיב להם וללמוד. את קריאת התורה תוכל למצוא באתרי אינטרנט שונים ואולי יש תקליטור גם לזה. ישנם מחזורים מבוארים ומודרכים שבהם תוכל להבין את הטקסט ולדעת מה עושים בכל שלב כמו המחזור של ישיבת קרני שומרון. צור אתי קשר טלפוני על מנת שאוכל לקשר בינך לבין מישהו שיוכל להדריך אותה פנים בפנים. והעיקר - כל הכבוד! תבורך על יוזמתך! לא מאוחר להרים את הנושא ד"ש