קנית בית בחוה''מ ובספירת העומר

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 21/04/08 16:36 טז בניסן התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב,

ראינו בית שאנו מעוניינים לקנות (ראיתי אותו לפני החג והיום, א' חוה"מ בעלי בא לראות).

האם מותר לחתום חוזה בחוה"מ?

אמרנו למתווך שיגיד לבעל הבית שאנו עקרונית רוצים אבל לא חותמים בחוה"מ.

הוא אמר שנחתום שבוע הבא.

אבל כל עוד לא חותמים חוזה תמיד בעל הבית יכול להתחרט או למכור למישהו אחר. לכן השאלה אם נכון לא לחתום כעת?

ובנוסף, האם אין בעיה לחתום בשבוע הבא, שזה כמובן ספירת העומר? (אנחנו ספרדים)

בברכת מועדים לשמחה

מיכל

תשובה

שלום רב,
חכמים התירו מלאכות בחול המועד כאשר מדובר בהפסד ממשי שייגרם לאדם אם לא יעשה אותן. במקרה שלכם מדובר בחשש מובהק להפסד, ולכן מותר לכם לכתוב זכרון דברים בחול המועד, כדי למנוע אפשרות שבעל הבית יתחרט.

מועדים לשמחה,
רונן לוביץ