קללה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 07/07/02 14:53 כז בתמוז התשסב

שאלה

שלום.

האם זה יכול להשפיע אם משהו מקלל אחר או אומר משהו לרעתו, והאם יש הבדל בין האנשים המקללים(קרובי משפחה, סתם אנשים)?

בתודה מראש.

תשובה

אלדד שלום,
הגמרא בשבועות(לה ע"א)אומרת שהמקלל עצמו וחבירו עובר בלא תעשה.וכשמקלל את עצמו או את הזולת בשם ה חייב מלקות.ואם קילל בלא שם ה,הגם שאינו חייב מלקות,יש בכך איסור תורה.ולפיכך יש להימנע מלקלל.ועל הגמרא(סנהדרין מט א)האומרת:"תהא לוטא ולא לאטה",פירש רש"י:"נוח לך להיות מן המקוללים ולא מן המקללים,לפי שסוף קללת חינם לשוב אל המקלל".
הגמרא(מגילה כח א)אומרת:לעולם אל תהיה קללת הדיוט קלה בעינך שהרי אבימלך קילל את שרה ונתקיים בזרעה.
נמצאנו למדים שקללה עלולה לחול הן על המקולל והן על המקלל אם הקללה היא קללת חינם.והסיבה לכך היא שיכול להיות שברגע הקללה ה זועם ואז מתגברים הדינים.
ומי שנפשו עגומה מחמת שקיללוהו,יעשה התרת קללות,וישנם בתי כנסיות שנהגו לעשות התרת קללות בימי שישי בסוף התפילה.
בברכה,
שמואל זעפרני