קללה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 24/02/10 14:23 י באדר התשע

שאלה

הייתי אצל רבנית מקובלית בנושא זיווג, והיא אמרה לי שיש עלי קללה חזקה מאד ולכן אינני מוצאת את זיווגי. (אני כבר בת 26, ואני בהחלט מרגישה שמשהו לא בסדר מבחינה הזאת)

מה עלי לעשות? להאמין?

תשובה

שלום וברכה!

הבדיקה היא פשוטה, האם את צריכה לשלם כסף. במידה וכן, אז דעי לך שמדובר בשרלטנית ולא במקובלת. מקובלים אמיתיים לא לוקחים כסף. בנוסף לכך בקבלה האמיתית נשים לא מתעסקות כל שכן בקבלה המעשית העוסקת בקללות, השבעות וכו'. לכן ההמלצה שלי במקום להתעסק בהבלים, הרבי בתפילה, לימוד תורה ומעשים טובים ואז הקב"ה יזמן לך את זיווגך. בנוסף לכך חשבי אולי יש דבר כלשהו באופי שלך, בהתנהגות וכו' שכדאי לשנות. דברי עם החברות או עם אנשים שניתן לסמוך עליהם ותוכלי לקבל מהם עצה רצינית וביקורת בונה, אולי אמא, אבא, אח גדול, אחות גדולה וכו', אולי את צריכה לשנות משהו בך, לתקן מידה כזאת או אחרת שהם יכולים להיות הגורם לעיכוב במציאת הזיווג. אולי תצטרכי להיות יותר מתפשרת. בקיצור, חפשי איפה החסרון המונע זיווג בך ותקני אותו. זה ההשתדלות שלך בנוסף לתפילה וסייעתא דשמיא.

בברכה,

חיים דב בריסק