קדיש

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 02/03/10 18:51 טז באדר התשע

שאלה

שלום

סבא וסבתא שלי נפטרו לפני למעלה מעשור,אין להם אחים בחיים .

למי מותר להגיד קדיש עלהם?

מה ההלכה בנושא של קדיש לא לקרבה ראשונה?

תודה מראש

שאול

תשובה

שלום שאול,

כאשר לאדם שנפטר אין בנים, עדיף שקרוב משפחה אחר יגיד עליו קדיש, ויש אומרים שעדיף שזה יהיה נכדו. ואם הורי הנכד או הקרוב משפחה חיים הוא צריך לבקש מהם רשות.
במקרה שאין קרוב משפחה שיכול להגיד קדיש כל אדם שאין לו הורים יכול להגיד קדיש על הנפטר ( ואם רק אדם שיש לו הורים יכול להגיד, יבקש רשות מהוריו).

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.