צניעות ונשים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 24/03/08 00:16 יז באדר ב'

שאלה

שלום רב וברכה הרב

יש לי 3 שאלות חשובות:

מצווה לקדם בשלום פני כל אדם. אבל-יש הלכה שאל לו לאדם להסתכל בנשים ברחוב, אז איך יקיים את מצוות הקדמת השלום?

שאלה בסגנון דומה:רב יהודה בן אלעאי(למיטב זיכרוני) היה לוקח 3 מקלות הדסים ומקפיץ אותם לפי הכלה בחתונתה,כך נהג. הוא רב- איך הוא מתקרב לנשים כל כך?

לנשים מותר להסתכל בגברים?

תשובה

שלום רב,
א. בעניין אמירת שלום - אכן, בגמרא (קידושין ע, א) נאמר שלא לשאול בשלום אישה. אציין כי בזמננו, כיוון שחלו שינויים חברתיים כידוע מותר הדבר, כפי שכבר כתבו פוסקים מדורות קודמים.
ב. בעניין ריקוד חכמים בחתונות, הגמרא (כתובות יז, א) מספרת על רב אחא שהיה מרכיב את הכלה על כתפיו ורוקד איתה. וכאשר שאלו אותו חכמים: האם גם להם מותר לעשות כן, אמר להם: אם היא דומה בעיניכם לקורה, עשו כן, ואם לא – לא. כלומר: בדרגתו של רב אחא יכול היה לרקוד כך על מנת לחבב את הכלה על בעלה, מבלי שהדבר יגרום לו לגירוי כלשהו של היצר, אך אין עוד אנשים בדרגה זו.
ג. בהסתכלות רגילה של נשים בגברים אין איסור.

כל טוב,
רונן לוביץ