צדקה

חדשות כיפה הרב בני לאו 12/08/07 21:54 כח באב התשסז

שאלה

אבא של בעלי מאד סוג שמלווה כספים-הוא במצב לא כ"כ טוב.

הוא לווה מהרבה אנשים ולא ממש החזיר להם.(וגם ממשפחה-ששאח של בעלי עכשיו בחובות עצומים ממנו)

בשבוע שעבר אביו ביקש ממנו-ונתנו לו-

רציתי לשאול כמה אנחנו צריכים לתת?

כמה אנחנו מחוייבים לעזור לו?

האם אפשר לומר לו שאנחנו לא יוכלים או משהו דומה?

אנחנו לא עשירים-אנחנו ב"ה במצב טוב!

אשמח אם תענו בהקדם...

כי הוא ביקש אם אפשר שנעזור לו עוד..

תודה,

גיטי

תשובה

לגיטי שלום
יש כללים מדוקדקים בדיני צדקה, גם ביחס לחובות הבן ביחס לאביו. הכלל בצדקה הוא א) אסור להפריז בצדקה (מי שנותן יותר מ20% מהכנסותיו נחשב לפזרן). ב) חייך קודמים - חובתך וחובת בעלך לדאוג לצרכים הבסיסיים של הבית - חינוך בריאות וצרכי הילדים.
כמובן שיש כלל ש"מבשרך לא תתעלם" המחייב לדאוג להורים אך המדידה כאן חשובה. לא בפזרנות ולא ללא גבול.מותר להגביל את הנתינה לזמן קבוע בשנה, לסכום מצומצם ולהגבלה גם על סוג ההוצאה שלשמה ניתנת ההלוואה.