פלטות לשיניים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 22/04/08 10:06 יז בניסן התשסח

שאלה

שלום וברכה!

אני נוהג להרכיב פלטות לקיבוע השיניים. הפלטות, כמדומני, עשויות מפלסטיק שקוף. אם אני לא מרכיב אותם כמה ימים, שיניי זזות ממקומן ללא ספק, ודבר זה איננו רצוי בכלל. על הפלטות נראים כתמים חומים שאולי הינם שאריות חמץ. כיצד עליי להכשיר את הפלטות על מנת שאוכל להשתמש בהן בפסח?

ובכלל, האם מותר להכשיר דברים בפסח עצמו- בחוה"מ?

שאלה זו דחופה מאוד, ועל כן אשמח אם אענה בהקדם האפשרי.

תודה רבה וחג שמח.

תשובה

שלום רב,
אין להכשיר בחול המועד שום דבר. באשר לפלטות, כיוון שאין מכניסים לפה אוכל בחום של יד סולדת, אינך צריך להכשירן, כפי שאין אתה מכשירן בין בשר לחלב. אמנם נכון שלפסח יש המחמירים, אך אתה רשאי לסמוך על המקלים בעניין.
כל טוב וחג כשר ושמח,
רונן לוביץ