פורים בשנת אבל

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 11/03/08 12:07 ד באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב שלום

אני בשנת אבל על אבי ורציתי לדעת אם חלים עלי דינים מיוחדים לגבי חג הפורים (איני מרבה בשתיית אלקוהול בכל מקרה כי אני מניקה, אך לגבי שאר המצוות...)

תודה רבה

נעמי

תשובה

שלום רב,
אבל בתוך שנת האבל חייב בכל מצוות הפורים, וצריך לשתות יין כפי שהוא נוהג בכל שנה. ההבדלים היחידים שבין אבל למי שאינו אבל הם: א. לפי מנהג האשכנזים לא שולחים מנות לאבל, אולם אפשר לשלוח לבני ביתו, והוא צריך לשלוח לאחרים. ב. האבל צריך להימנע מלהשתתף במסיבות פורים עליזות.

תנוחמי מן השמים,
כל טוב,
רונן לוביץ