סיום האבלות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 22/07/08 13:53 יט בתמוז התשסח

שאלה

שלום

חמותי נפטרה בב' בטבת השנה ונקברה בג' בטבת היא ממוצא מרוקאית אני רוצה לדעת מתי נגמר 11 חודש.

ואיך מתיחסים ליום השנה ב' בכסלו שזה 12 חודשים בשנה מעוברת או ב' בטבת בתאריך הפטירה אבל אז זה יהיה ל13 חודש.

בבקשה עיזרו לי לחשב את סיום תקופת האבלות כי כל אחד אומר אחרת

בתודה מראש

גולן עטרה

תשובה

בס"ד
לגולן עטרה שלו'
לאקיבלתי דוא"ל עד עתה איתכם הסליחה. אחד עשר חדש מסתיימים בג' חשוון עולים לבית עלמיו ועושים סעודה ביום ב כסליו מסתיימים דיני האבלות ולא עולים לבית העלמין ויום הזכרון הוא ב טבת מכאן והלאה באותו יום עולים לבית העלמין.
מן השמים תנוחמו