סדר פסח מוקדם

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 26/03/08 19:36 יט באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני מרכז מועדון חברתי לשיקום נפגעי נפש. המציאות היא שלחלקם אין מקום לחגוג את הסדר כהלכתו והמסורת שמידי שנה בשנה עורכים לילי סדר מסורתי שכולל את כל מנהגי הסדר פחות או יותר. רציתי לדעת איזה בעיות הלכתיות עומדות לפני והאם מותר להקל בגל הסיטואציה. ידוע לי על בעיה אחת לפחות הנושא של אכילת מצות קודם ליל הסדר דבר שהיה נהוג בשנים עברו לפני כניסתי לתפקיד.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,
האיסור על אכילת מצות קיים רק ביום י"ד בניסן, ערב ליל הסדר. ההימנעות מאכילת מצה לפני כן, כגון מראש חודש ניסן, כפי שרבים נוהגים, אינה אלא מנהג, ולצורך הסדר המוקדם עליו אתה מדבר אפשר בהחלט לעשות זאת.
מה שצריך לשים לב אליו הוא לא לומר ברכה שאינה צריכה, משום הוצאת שם שמים לבטלה. מעבר לכך לא עולות בדעתי בעיות הלכתיות.
בהצלחה בעבודת הקודש החשובה בה אתה עוסק.

כל טוב,
רונן לוביץ