ניתוח קיסרי - דחוף

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/03/10 07:30 ז בניסן התשע

שאלה

שלום

לפני 3 שנים עברתי ניתוח קיסרי עקב מצג עקוז. לאחר כשנתיים היה לי הריון מוזר שהשתרש בתוך הצלקת של הניתוח, אושפזתי וכמובן עברתי הפלה על ידי זריקה של תרופה, כי זה נחשב לבין המסוכנים שבהריון מחוץ לרחם. כעת אני בשבוע 36 2. העובר במצג ראש, אבל הרופא אמר כי במצב שלי יש סכנה לקריעת הצלקת והמליץ על ניתוח קיסרי נוסף שמאוד לא מתחשק לי לעבור מכל הסיבות. האם עליי ללדת בניתוח קיסרי או לסמוך על הצלקת, להתפלל וללדת רגיל?

תשובה

בס"ד

שלום לך

מסירות הנפש של נשים ללדת למרות הכאב והסיכון מעוררת התפעלות, יישר כוחך.

לעצם העניין:
1. כהדרכה כללית נכון לומר שבעניני רפואה קובע הרופא, ואם הוא רופא מומחה, ואת יודעת שהוא רופא טוב וסומכת על מומחיותו ושיקול דעתו- נכון ללכת לפי הוראותיו.
2. אם את לא בטוחה שהעצה שלו היא טובה לך, הטוב ביותר יהיה לקבל ייעוץ נוסף מרופא שתבחרי, אפילו אם הדדבר יעלה מחיר כספי גבוה, על מנת שתהיי בטוחה שאת עושה את הטוב ביותר. (ייעוץ על כך בוודאי תוכלי לקבל גם במכון פועה המתמחים בכך)
3. נשים רבות עוברות מספר ניתוחים קיסריים, ומשפחותיהן גדולות ושמחות.

שיהיה לכם חג כשר ושמח
ולידה קלה וטובה