נישואים עם גוי

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 22/06/08 13:23 יט בסיון התשסח

שאלה

שלום רב

יש לי חברים שלצערי הרב יוצאים עם גויים ואין להם בעייה לחשוב להינשא להם.

יודעת שזהו דבר אסור אך אין בי את הכלים להסביר את החשיבות להינשא רק ליהודי.למה זה כל כך חשוב

אשמח לקבל תשובה

בתודות רב

תהילה

תשובה

בס"ד
שלו' תהילה
המציאות שאת מתארת כואבת מאד - מזעזעת. כל הכבוד לך שעדין יש לך לב חי לכאוב זאת.
מובן מאליו שקשה להיות אפקטיבי כאשר לא מכירים במי מדובר ומה מדבר על ליבו, הטיפול הכי טוב הוא קשר משמעותי עם אדם שיעורר להם את הספקות על מהלך שכזה.. אך כמדומני שגם אתם שאינו נשמע להלכה ואין אצלו חשיבות למסורת יוכל להבין א. שבנישואין עם אינו יהודי הוא כורת את הקשר שלו לעם היהודי, ופוגע בו בזמן בקיום של העם היהודי. כיום מתחוללת מה שנקרא בז'רגון המקצועי "שואה שקטה" עם ישראל הולך ומצטמצם לא בגלל רציחות אלא בגלל נישואי תערובת, מי שמתחתן עם אינו יהודי הרי הוא שותף להשמדת עם ישראל. צאצאיו לא ירגישו בהכרח קשר עם עם ישראל ובכך הוא כורת את הענף שלו מן העם. ב. הנני יוצא מתוך הנחה שהדבר קורה בארץ אולי אפשר להסביר להם שהוריהם או סביהם עלו לארץ על מנת שבניהם לא יתחתנו עם גויים הם הקימו את המדינה כבית לאומי לעם היהודי מי שמתחתן עם אינו יהודי הרי הוא מקעקע את הבית הלאומי של העם היהודי. ג. שור לטענה הראשונה מצד אחר. צריך להבין שהנישואין אינם רק קשר זודגי שבין שניים הם אולי יותר מזה בנין בית הזוג שמתחתן יוצר מרחב שבו יחיו אנשים בעתיד מה הם חושבים על ילדיהם האם הם רוצים שהם מבחינה תרבותית יהיו יהודים? בבית בו בן הזוג אינו יהודי הסיכויים לכך קלושים...
מקווה שתשמעי טוב מחברייך הצליחי!
בברכת התורה והארץ