נישואים לכהן

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 03/06/07 09:13 יז בסיון התשסז

שאלה

שלום רב,אני יוצאת כרגע עם בחור שהוא כהן.אנחנו אוהבים ורוצים להתחתן.ישנה בעיה כשהייתי קטנה עברתי ניצול מיני במשפחה מצד אחי ויכול להיות שאני איני בתולה בגלל זה.אני לא זוכרת כי זה היה ממזמן(אני כרגע בת 21).האם מותר יהיה לנו להתחתן במידה ואיני בתולה עקב המצב?

תשובה

ב"ה כ"ב תמוז תשס"ז

שלום רב!

האיסור להנשא לכהן איננו קשור לבתולים. לכהן מותר לשאת אשה שאינה בתולה, רק כהן גדול חייב להנשא לבתולה. לכהן אסור להנשא לאשה שהיא בהגדרה ההלכתית של "זונה", והכוונה למי שנבעלה לאחד מקרובי המשפחה - חייבי עריות או לנכרי. לכן במקרה שלך יש לברר מה בדיוק היה בקשר שלך עם אחיך, אם מדובר על קשר אסור יתכן ואת אסורה לכהן, גם אם הדבר היה באונס. אני ממליץ לפנות לבית דין רבני על מנת שיערך בירור הלכתי בנושא.

בברכה

בניהו ברונר

צפת