נדר מצווה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 25/01/10 14:55 י בשבט התשע

שאלה

אני סובלת ממחשבות טורדניות כבר כמה שנים.

לפני כמה שנים הייתי מוסיפה ברכה בהדלקת נרות שבת, ואז הפסקתי והתחלתי להגיד רק את הברכה המקוצרת (רק ברוך אתה... על הדלקת נרות שבת", הפסקתי להגיד את ההמשך. האם בגלל שאמרתי את זה יותר משלוש פעמים זה נחשב נדר?

פעם גם הייתי קוראת תהילים, זה היה כשהמחשבות הטורדניות שלי היו ברמה גבוהה וזה היה מררגיע אותי. אני זוכרת גם שאמרתי לבעלי שאני קוראת, אך אני לא זוכרת אם אמרתי לו שאני מתכוונת לקרוא כל הזמן.

הפסקתי לקרוא תהילים והפסקתי להגיד את כל הברכה של הדלקת הנרות כי היו באות לי מחשבות ואז הייתי חוזרת על הקריאה כל הזמן עד שהמחשבות היו נעלמות, וזה העיק עלי מאוד והלחיץ אותי.

האם זה נחשב נדר כי זה היה יותר משלוש פעמים? מה לעשות?

אני רוצה לציין שכשקראתי, זה מעולם לא היה בכוונה לנדר אלא רק במטרה למעשה טוב שאולי ככה אני ארגיש טוב יותר. לא חשבתי בכלל שזה נדר לכן לא אמרתי בלי נדר.

תשובה

לשואלת: שלום,
הנהגה טובה הנוגעת לקיום מצוות שנעשתה בקביעות וכעת אי אפשר להמשיך ולקיים אותה ראוי לעשות התרה על כל ע"י תלמיד חכם.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה