נגיעה

חדשות כיפה הרב בני לאו 13/08/07 00:00 כט באב התשסז

שאלה

שלום לרב!

אני וחברה שלי התחלנו לשמור נגיעה (כן כן הגענו למקנה שזה מאוד חשוב) אבל אחרי ההחלטה היה לי חבר שרצה להרוס את השמירה אבל הסברתי לו את החשיבות...

בכיתה אנחנו לומדות כרגע על איסור קריבה-(כך זה מוגדר בתורה) ואצלנו זה שמירת נגיעה

המורה שמלמדת אותנו אמרה לנו שברגע שבנאדם מושיט לך יד לכיפ אסור לך לייבש אותו כי הוא יכול להיפגע ואח"כ להסביר לו שיש את האיסור שנקרא שמירת נגיעה!!! אבל לא לייבש כי זה יכול לגרום צער לאדם ואני די מבינה את המורה בכך... עכשיו הייתי בחנות שבו היה בנאדם שהביא לי כיפ הבאתי לו שמה הוא לא יפגע ואח"כ הסברתי לו על האיסור שכאשר חברה שלי הגיעה (כי בקשתי ממנה שתבוא לראות את מה שקניתי) הוא כבר לא הושיט את היד ליפ כי הוא הבין את האיסור..השאלות שלי הן:

א. האם זה נכון?

ב. אם כן האם עשית נכון שאחרי שהבאתי לו הסברתי לו?! כי בכל זאת הלכתי אחרי מה שהמורה שלי אמרה שהיא צדיקה מאוד ומבינה בהלכות האלה מאוד!!