מסיבת הולדת הבן בספירת העומר

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/03/10 19:40 ז בניסן התשע

שאלה

שלום רב לכם,

בני שיהיה בריא נולד בתאריך 08.03.10 ועבר ברית בשעה טובה ומוצלחת ביום השמיני לחייו.

ברצוננו לעשות מסיבה להולדת הבן באולם בערב עם מוסיקה וכל מה שכרוך בזה- האם ניתן לחגוג בספירת העומר? (אנחנו ספרדים) במידה ולא? האם קיימים תאריכים ספציפיים במהלך ספירת העומר שניתן כן לחגוג? אני יודעת שזה מתקיים עבור חתונות לפחות.

חשוב לי לציין שזהו אינו פדיון הבן מכיוון שאנחנו כהנים- זו מסיבה בלבד.

אודה לתשובתכם.

תשובה

בס"ד

שלום לך ומזל טוב

ימי ספירת העומר הם ימי אבלות על אובדנם של אלפי תלמידיו של התנא רבי עקיבא.
חכמים תיקנו בהם קצת סימני אבלות.
ולכן לא ראוי לערוך מסיבה עם מוזיקה באולם שמחות בימי העומר.

החל מל"ג בעומר כלומר מי"ח אייר לרוב המנהגים כבר פסקה האבלות, וז תוכלו לחגוג בשמחה.

גם ביום העצמאות, ניתן לערוך שמחה עם מוזיקה.

שיהיה בשמחות