מסגרת דיגיטאלית בשבת

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 30/12/09 10:59 יג בטבת התשע

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לדעת מה דינה של מסגרת דיגיטאלית בשבת.

אסביר ואומר שמסגרת דיגיטאלית הינה מסגרת תמונות שניתן להכניס כרטיס זיכרון כמו של מצלמה דיגיטאלית, עם תמונות שמתחלפות באופן עצמאי אחת לאחר השניה ומוצגות במסגרת, ללא כל פעולה נוספת לאחר חיבור המסגרת לחשמל.

שאלתי, האם ניתן להשאיר את המסגרת במהלך השבת בשקע פועלת ולצפות בתמונות?

אם התשובה חיובית, האם יהיה מותר גם להכניס לשם סרטון שיוצג במהלך השבת ללא כל פעולה של הצופה בשבת עצמה. (זה למעשה כבר מאוד דומה לטלויזיה שמחוברת למקלט וידאו או DVD שתוכנן עם שעון שבת ששם ברור שהתשובה שלילית)

אשמח לפירוט ומאיזה סיבה אסור/מותר.

תודה רבה

תשובה

לשואל: שלום
לדעתי זו שאלה שהתשובה עליה צריכה להיות כהחלטה משותפת של תלמידי חכמים מובהקים שיחליטו יחדיו להיתר או לאיסור, ולואי שנזכה לכינון מוסד זה בקרוב.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה