מיקרוגל

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/07/10 17:48 י באב התשע

שאלה

שלום הרב!

ברצוני לדעת האם במיקרוגל שמשתמשים בו לחלב ובשר אפשר להסתפק רק במכסה ובניילון נצמד על הצלחת אך לא חזק במיוחד? ואם עשיתי זאת, ולא סגרתי מספיק חזק מסביב לצלחת ומתחתיה, מה דינו של המיקרוגל?

בתודה מראש! לשנה הבאה בירושלים הבנויה ולביאת משיח צדקנו אמן!

תשובה

בס"ד

שלום לך

דין מיקרוגל שונה מדין תנור או כיריים מפני שאין אש במיקרוגל, והבישול נעשה על ידי גלים.

לכן כדי להשתמש במיקרוגל לחלב ובשר ביחד, צריך:
1. לשים צלחת נייר על הצלחת של המיקרוגל לחלב לחוד ולבשר לחוד.
2. לכסות את צלחת הבשר או החלב בניילון על מנת שלא יגלוש ולא יתיז חלק מהאוכל על המיקרוגל עצמו.
גם אם לא סגרת חזק, אם הצלחת היתה מכוסה זה מספיק.
והמיקרוגל כשר.

בהצלחה