מזון ע''י זונדה וכשרות לפסח

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/03/10 19:45 ז בניסן התשע

שאלה

האם יש צורך בהכשר לפסח על פורמולות מזון שניתנות בעירוי או ע"י זונדה לאנשים שזו דרך הזנתם? לפורמולות יש טעם אך בדרך האכלה זו הוא לא מורגש. האם הפורמולה jevity כשרה לפסח?

תודה רבה, טל.

תשובה

בס"ד

שלום לך

עם ישראל אוהב את המצוות, ורוצה להחמיר כדי לקיים את מצוות הפסח כהלכתו.

אבל חולה הזקוק לזונדה כדי לאכול, כנראה נחשב חולה שיש בו סכנה, ואסור להחמיר עליו. וצריך לדאוג שיאכל כל מה שנחוץ לחייו.

צריך לדעת שמעיקר הדין תרופות הניתנות לבליעה,(ולא סוכריות מציצה או סירופ ) מותרות לחולה, גם כשאין בו סכנה, אלא שישראל קדושים מחמירים בפסח למצוא תחליף לחולה שאין בו סכנה, אולם מי שנזקק לעירוי כדי לאכול, אסור להחמיר ולסכן אותו.

רפואה שלמה וחג שמח