מוצרי חשמל בשבת וביום טוב

חדשות כיפה הרב בני לאו 13/08/07 16:13 כט באב התשסז

שאלה

שלום,

אשמח בבקשה לדעת אם כל איסור השימוש במוצרי חשמל בשבת הינו מדין דאורייתא או דרבנן? (האם ישנם מקרים שמותר השימוש לעומת אחרים שאסור ואם כן מה הם). בעיקר אשמח להתייחסות לטלפון קווי, טלפון סלולרי (אם ובלי נורות מאירות) ולטלויזיה. כמו כן אשמח לדעת את כל פרטי האיסור של שימוש ברכב בשבת. בנוסף לכל האמור עד כאן אשמח אם תועילו בטובכם להתייחס לכלל האיסורים הנ"ל גם בהקשר של יום טוב, כולל יום שני של ראש השנה.

אעריך מאוד את תשובתכם המפורטת, תודה

נ.ב השאלות נשאלו מחמת הסקרנות, למרות שאני מודע לחומרת מצוות דרבנן ועל כך שאין מקום להמעיט בערכם ובתוקפם.

תשובה

מחלוקת בין הפוסקים. לכל הסוגיה כדאי לך לרכוש את ספרו של הפרופ' נחום לב, על כל סוגי מכשירי החשמל והאלקטרוניקה להלכה.